martes, 19 de agosto de 2008

De Bakthapur a Pokhara

Ja he deixat la vall de Kathmandu, per arribar-me una mica mes al nordoest a Pokhara. Abans de deixar Kathmandu pero, vaig estar el diumenge a Bakthapur, una de les tres grans ciutats de la vall de Kathmandu (Kathmandu, Patan y Bakthapur). Aqui es guien per un calendari lunar i el diumenge, per ser el dia despres de la lluna plena del mes celebraven un festival per honrar la memoria dels difunts. La historia gira al voltant de les vaques, ja que creuen que son les que els guien al mes enlla i per aixo fan una desfilada pels carrers de la ciutat vella on alguns nens es difracen de vaques. Tambe seguint la processio fan una especie de ball de bastons que em va recordar molt al que fem alla (ho podreu veure a les fotos).



El citat ball de bastons

La veritat es que va ser genial coincidir aquell dia per visitar la ciutat, ja que es concetrava un munt de gent per tots els carrers. Va ser una forma diferent i agradable de coneixer el centre historic de Bakthapur, on no hi circulen vehicles de motor.


Diferents moments de la celebracio

Ja dilluns em vaig aixecar d'hora per agafar el bus que m'havia de portar fins a Pokhara a uns 200 i pico km de Kathmandu. En total unes 6 hores de viatge entre ports de muntanyes amb unes baixades i pujades molt pronunciades, vall de rius i restaurants de carretera. Al llarg de la carretera hi havia varis desprendiments causats per les plujes d'aquesta epoca.

Al final a primera hora de la tarda erem a Pokhara. Pokhara esta situada al costat del llac Phewa i com us podeu imaginar les vistes son precioses.


Vista del llac Pewa

Llastima de nou que som a l'epoca de la pluja perque la vista ha de ser genial quan pots veure les muntanyes de l'Himalaya. En particular Pokhara es la porta de varies rutes de trekking pels voltants de l'Himalaya y especialment les que porten a l'Annapurna i fins al seu camp base. Crec que al final em quedare sense poder veure el pic de l'Annapurna ja que avui porta tot el dia plovent intermitentment. Intentare aixecar-me d'hora dema al mati i probar de veure si esta mes clar.

La ciutat de Pokhara (la segona del Nepal) te una part, que es com un resort turistic al mig de la muntanya, una especie de Lloret de mar a l'himalaya. Hi ha un munt d'activitats a fer: rafting, parapent, trekking, bici,etc i com sempre un munt de botigues que et venen de tot i mes. Els hotels tambe apareixen per tot arreu. De totes formes es nota que es temporada baixa de trekkings perque no esta gaire ple. Normalment, la millor epoca pels trekkings es a partir de setembre/octubre quan el monzo ja ha passat i l'hivern encara no ha arribat.

1 comentario:

Agnès dijo...

m'ha agradat molt veure que diferents cultures que no tenim la mateixa trajectoria, ni som properes tinguessim coses en comú, com es el ball de bastons.
Agnès