sábado, 9 de agosto de 2008

Retorn al sud...

Fa temps desde l'ultima entrada... M'havia quedat a Delhi just tornant de Risikesh, a les muntanyes. Doncs desde llavors han passat forsa coses. El pla inicial era anar baixant esglaonadament cap al sud on dema arriba la germana del Matt, pero un imprevist d'ultima hora (el tren va marxar a dos hores abans del que nosaltres creiem que era la seva hora...) ens va fer perdre el tren. La prespectiva de quedar-nos un altre dia a Delhi no ens convencia massa i vam decidir que el trajecte el fariem d'una tirada fins al sud. Aixo deixa les coves d'Ajanta i Ellora per la proxima ocasio, sigui quan sigui.

Aquella mateixa nit agafavem un tren que ens permetia creuar l'India de nord a sud... amb la "friolera" de 32 hores per davant. Dit aixi, en fred espanta, i en calent tambe... pero be al final va ser menys del que hauria pogut ser. Vam poder canviar el bitllet que haviem perdut i ens van tornar la meitat del bitllet (la renfe te aquest servei tambe?) i vam comprar el nou (prop de 8 Euros per creuar tota l'India de N a S). El viatge et dona temps per probar totes les formes posibles de seure i estirar-se a les lliteres, per probar tota la gama de menjars que t'ofereixen durant tot el trajecte, per parlar de tot i mes, per coneixer els companys de compartiment, per mirar el paisatge, per llegir, per dormir i un llarg etcera... La sort que vam tenir es que passavem dos nits durant el trajecte i aixi el viatge es fa mes rapid.

Un cop vam arribar a l'estacio de Chennai (Madras) Central vam esmorzar en un lloc de menjar local (heu probat el picant, salat i greixos de bon mati?) i a buscar el bus urba que ens portes a la parada d'autobusos principals... al cap de 10 minuts vam descobrir que el bus anava en l'altra direccio a la que estavem esperant. 10 minuts mes d'espera i vam poder agafar el bus (molt divertit veure com pujen i baixen de l'autobus en marxa...).

Vam agafar el bus que ens duia a Mamallapuram, un petit poble pescador a uns 80 km de Chennai. L'any passat amb l'edu ja hi vam ser i el matt tambe hi havia estat feia temps, aixi que ens va semblar el lloc perfecte per passar uns dies tranquils al costat del mar.


Vista desdel terrat de la GH, platja i temple


El poble cada dia que passa esta creixent mes i l'estan remodelant mes. Fa uns anys va ser afectat pel famos Tsunami, pero ara ja esta perfectament arreglat i no paren de fer-li reformes. Esta tot el poble en obres i les GH i restaurants no paren d'apareixer per tot arreu. El gran problema que te es que esta infestat de francesos!! si, si jo crec que ni a fransa m'havia trobat amb tants francesos per metre quadrat. Tambe hi hem trobat alguns catalans, pero els francesos deuen ser mes del 80% dels turistes. L'antiga colonia francesa de Pondicherry es 100km al sud, suposo que aixo hi te forsa a veure.

La veritat es que desseguida notes que el sud de la india va a un altre rittme. I encara mes en un petit poble com aquest... La eleccio va ser encertada i hem passat uns dies molt tranquils. Hem estat dormint en una habitacio d'una casa d'una familia a 20m del mar. Hem aprofitat per menjar una mica de peix i alguna que altra gamba, probar les especialitats del sur (merche tenias razon, todo locales, pero buenisimo!). Tambe hem vist el Shore Temple (un temple just a la costa) i els temples escavats dintre de les roques.



Un dels esmentats temples

Ahir vam llogar una bicicleta i ens vam pasar la tarda i el mati d'avui amunt i avall dels pobles dels voltants (el matt s'esta entrenant per la tornada...) que amb les bicis que portavem ha estat tot una fita.

El matt en ple esfors

Dema arriba la germana del Matt a Chennai i jo aprofitare per quedar-me a la ciutat perque el dilluns de bon mati agafare un vol al Kathmandu. La visita al Nepal no estava prevista pero era una possibilitat que poc a poc ha agafat forsa i m'agradaria passar-hi com a minim una setmana. Ja veurem com vaig tenint l'agenda del viatge, erpque al nord de la india encara em falten algunes coses interessants que visitar... Per tant si no passa res la proxima entrada sera desde el Nepal i de nou al N i a la muntanya, tot i que una mica mes alt...

6 comentarios:

Anónimo dijo...

quina enveja oriol. Esperàveu un tren a una hora i surt abans, un bus va en la direcció contrària a la que esperaveu... Molt bé. Veig que hi ha coses que les esperes igual aquí que a la índia. Disfruta. una abraçada.
V.

Agnès dijo...

Veig que ja et comences a preparar per anar al Nepal, et faré un encarrec un paquetet de sal de l'Himalaya.
Una abraçada
Agnès

Anónimo dijo...

Buenas victor, veig que a tu aixo de treballar a l'estiu tambe et senta genial i segueixes amb el teu humor...
Si ara soc ja a Chennai on dema agafo el vol a Kathmandu, ja us explicare.
lito

Anónimo dijo...

chatinet!us veig molt imolt bé eh?!mha dit el marcos que tornes el 5?ja està preparant finde a SanSe per la Diada i compta amb tu hehe però a mi em semblava que tornaves més tard! bé, gaudeix molt del Nepal, esperem pròxim post!!!ptó

lito dijo...

Per aclarar torno, com a molt aviat el 9, que es quan tinc el bitllet. Al marcos li pots dir que en comptes de dir-e les coses, pot escriure'm de tant en tant...
Ja a Kathamndu, a veure si poso post.

Anónimo dijo...

ok passo missatge wapo, ara tinc la Mai al costat i anem a lleguir què tal l'entrada a Nepoool! enjoy it!!