miércoles, 13 de agosto de 2008

Imatges del nepal

Una petita entrada per els primers dies del Nepal.
Nomes comentar breuement els primers dies. Dimarts vaig ser al temple de Swayambunath d'on son les imatges de les escales i les vistes de Kathmandu. Es una estupa budista, la primera que vaig veure al Nepal pero ara ja n'he vist unes quantes mes... Es impressionant la pau i tranquilitat que desprenen aquest llocs. Va ser una excursio entretinguda i amb una pujada que impressiona. Podeu veure que el cel varia molt al llarg del dia... tant pot fer sol com ploure en menys de mitja hora.




La pujada, acompanyada de micos...



Les vistes de Kathmandu des de dalt


L'estupa


Qualsevol lloc es bo...



Una petita imatge dels milers de banderes de pregaries que penjen a les proximitats de qualsevol temple budista...

Dimecres vaig anar a veure Pashupatinad, la zona del Nepal mes sagrada pels Hindus (aqui comparteixen creences entre el budisme i l'hinduimse principalment). Es un lloc on molts indis venen de peregrinacio i, com a Varanasi, hi ha una zona de Ghats on es fan cremacions. El riu mes avall va a parar al Ganges. La zona es plena de temples hindus, pero t'has de conformar en veure'ls de fora perque no hi es permesa l'entrada a no hinuds.


Vista del riu i els ghats, el fum no cal que digui de que es...



Prespectiva des de un dels multimples temples que hi ha a la zona

Des d'alla vaig seguir caminant fins a Boudhanath, on hi ha una estupa enorme i un munt de Gomphas (monasteris) budistes. Aqui es concetren gran part dels refugiats tibetans al Nepal i es un lloc de peregrinacio pels tibetans. Com podeu veure l'estupa es impressioant. Un cop pots sortir dels voltants de l'estupa i tot l'enrenou turistic, descobreixes la tranquilitat que emana aquesta gent. Es respira un ambient molt i molt tranquil, amb els monjos de totes les edats amunt i avall, on pots assistir a l'increible espectale de veure'ls recitar els mantras acompanyats dels instruments tibetans. Realment va ser una experiencia molt reconfortant i inesperada. Tot el que es respira es pau i serenor.



A l'interior d'una de les ghompes, preparant el temple per les oracions




Una dels cilindres d'oracions, tamany gegant...




Durant la recitacio dels mantres

La tornada va ser mes atrafegada i despres d'una llarga caminada he pogut trobar el cami de tornada. Pel vespre he volgut anar a coneixer Thamel, el barri mes turistic i on es concentra la gran massa de hotels i GH pels occidentals aixi com infinitat de botigues, bars, oficines de trekking, etc... vaja tot un negoci que dona feina a molta gent. De totes formes ha estat un xoc massa fort per mi... venia de una traquilitat molt gran i de sobte et trobes inmers en un espiral de botigues, gent, llums, soroll, gent venen-te de tot, ... massa inputs de cop, la veritat... De totes formes vaig poder sopar en un lloc forsa tranquil, probant els Momos (especie d'empanadilles al vapor tibetanes), el talumein (una sopa de noodles amb verdura, bonissim) i la tongba( diuen que una especie de cervesa calenta tibetana, tot i que jo la cervesa no la vaig notar per enlloc).

L'endema vaig arribar-me a la ciutat de Patan, just creuant un riu que hi ha al sud de Kathmandu. Alla vaig visitar Durbar square (el centre on es concentren gran numero de temples i palaus) aixi com tot el centre antic.

Un temple al llac del centre de Patan

Durbar square de Patan

Per la tarda vaig agafar un bus cap a Chapagaon un petit poble ja fora de la vall cap al sud. Va ser genial sortir una mica de tot el trafec de la ciuta i veure's enmig de camps d'arros, boscos i grans vistes de la vall. Caminant em vaig arribar fins a la vall de Le Le, i tornar amb un minibus que utilizen com a mitja de transport.

La vall de Le Le

1 comentario:

Anónimo dijo...

déu ni do quina agenda!pinta molt bé :p escoltar els mantres devia ser molt espiritual, diuen que hi ha sons que curen...preciosa la foto del reflex del temple al llac i boníssima l anècdota de la birra calenta, jajaja a tu no se t pot donar gat per llebre! molts petonets i bona continuació!